Verspanen

Verspanen is een bewerkingsproces waarbij er materiaal wordt weggenomen van het werkstuk zodat er afval (spanen) ontstaat. De term is heel breed en omvat bijvoorbeeld het zagen, freezen, draaien, tappen, boren en slijpen van materiaal. De processen zijn niet weg te denken in veel producten. Giraf beschikt over een groot scala aan machines om bewerkingen uit te voeren die met waterjet en laser niet uitgevoerd kunnen worden.

Veel producten, met name in de machinebouw, worden gesneden en vervolgens nabewerkt op een van onze frees- of draaibanken. Het relatief kostbare verspanen kan tot een minimum worden beperkt door veel producten voor te snijden op de 3D waterjet. De combinatie zal direct voordeel opleveren doordat er een aanzienlijke besparing op gereedschap kan worden bewerkstelligd.

Giraf beschikt over zowel conventionele als CNC draai- en freesbanken, maar ook over een automatische zaagstraat voor profielen tot 450mm diameter. Onze verspanende afdeling stelt ons in staat complete producten aan te leveren bestaande uit een combinatie van draai/frees en plaatwerk.

Support nodig?

Wij helpen je graag verder.
Bel: 0162 580 000 of mail ons.

Mail ons