Lassen

Het verbinden van metalen wordt lassen genoemd. Het metaal wordt verhit totdat het gaat smelten en versmelt vervolgens met het toegevoegde materiaal waardoor er continuïteit ontstaat. Er zijn meerdere lastechnieken met elk hun voor en nadelen. In onze fabriek gebruiken we met name TIG en MIG technieken. Met TIG lassen zorgen een wolfraam stift in combinatie met een inert gas voor een “lasboog”. De lasboog wordt opgewerkt door een kortsluitingsboog te trekken tussen de wolfraam stift en het werkstuk. De warmte (soms tot wel 14000 graden) die deze boog afgeeft kan worden opgevoerd door de stroomsterkte op te voeren op het lasapparaat. Door de boog te richten op het werkstuk wordt plaatselijk een smeltbad gecreëerd en kan er materiaal worden toegevoegd.

Met MIG lassen wordt eenzelfde boog gecreëerd, maar de wolfraam stift ontbreekt. In plaats daarvan wordt doorlopend draad toegevoegd wat zorgt voor een continue boog. De draad versmelt in het gecreëerde smeltbad van het werkstuk waardoor een stevige verbinding ontstaat.

Zowel RVS, staal en aluminium kunnen door ons worden gelast. In onze fabriek beschikken we over alle benodigde middelen om complexe werkstukken te maken. Denk hierbij aan opspantafels en klemmen, MIG(pulse)/TIG(dc/ac) apparatuur en gekwalificeerde lassers. Onze specialiteit ligt hierbij in dun plaatwerk.

Lassen voorbeelden

Support nodig?

Wij helpen je graag verder.
Bel: 0162 580 000 of mail ons.

Mail ons