Kanten / zetten

Het zetten van metaalproducten is verreweg het moeilijkste proces in onze fabriek. Het precies kanten van producten is bij veel metaalverwerkende bedrijven de bottleneck in het productieproces omdat het proces nauwelijks te automatiseren valt. Het kanten is het persen van een plaat in de gewenste vorm; er zijn hiervoor meerdere mogelijkheden maar bij Giraf beschikken we uitsluitend over machines die werken met het principe luchtbuigen (airbending), omdat dit veruit het meest flexibel is. Met luchtbuigen wordt gewerkt met een bovenstempel (het “mes”) en een onderstempel (de “matrijs”). Vaak is de matrijs een V vorm met een bepaalde opening. Het werkstuk wat gebogen moet worden wordt tegen een CNC aanslag gelegd op een matrijs, waarna de bovemstempel het werkstuk in de V groef drukt.

Veel factoren bepalen de uiteindelijke vorm van het werkstuk; terugvering van het materiaal, uittrekking van het materiaal (en daarmee de “uitslag” van het platte product), scherpte/inloopradius van matrijs en bovenmes en afstelling van de machine.

Giraf beschikt over de meest geavanceerde, nieuwste, kantpersen variërend in capaciteit van 1020mm met 40T tot 8200mm met 640T perskracht. Bijna alle machines zijn daarbij tevens uitgerust met buighulp en geavanceerd hoekmeetsysteem, waardoor consistentie en precisie gewaarborgd worden. Al vroeg in het proces wordt gekeken of het product gekant moet worden en wordt er rekening mee gehouden dat tijdens het water / lasersnijden de juiste zetkwaliteit platen worden gebruikt.

Met slimme software wordt bij het offreren tevens gekeken of het product maakbaar is door het zetproces te in 3D simuleren. Botsingen met machine en of werkstuk worden hier al uitgesloten.

Ook voor seriewerk bent u bij ons aan het goede adres, we beschikken over een robotcel welke kleine producten volledig automatisch en onbemand kan zetten.

Bent u benieuwd naar onze prijsstelling? U kunt bij ons portaal zelfs de zetprijs berekenen aan de hand van STEP bestanden

Vormen voorbeelden

Support nodig?

Wij helpen je graag verder.
Bel: 0162 580 000 of mail ons.

Mail ons